Skip to main content

TotalBodyReflex

TotalBodyReflex is een milde manuele therapie. Het is onder andere ontstaan uit IMT (Integrated Manual Therapy) en embryologie.
Vanuit de embryologie wordt er bij klachten gekeken naar de weefsels die vanuit de embryonale ontwikkeling een relatie met elkaar hebben.

Voor wie:

Mensen met lichamelijke klachten met betrekking tot de spijsvertering, het bewegingsapparaat, het hormoonstelsel, de huid, het ademhalingsstelsel, de bloedsomloop, de urinewegen en het zenuwstelsel. Voor mensen met overspannenheidsklachten of burn-out en kinderen met leerproblemen en/of gedragsproblematiek heeft de therapie een positieve bijdrage. Juist ook voor mensen met vage klachten, waarvoor geen oorzaak te vinden is, zijn deze behandelingen bij uitstek geschikt.

De cellen en weefsels zijn omgeven door fascia, een steunweefsel. Via deze fascia staat alles in het lichaam met elkaar in verbinding. Er kan zo een zeer snelle communicatie plaatsvinden tussen de cellen/structuren. Met TotalBodyReflex wordt er onder andere met deze fasciale structuren gewerkt.

Het lichaam heeft een groot zelfherstellend vermogen. Als dit niet toereikend is, gaat het lichaam over op het zelfbeschermende vermogen. Dit kan door bijv. het aanspannen van het aangedane weefsel. Met TotalBodyReflex laten we het weefsel weer ontspannen met specifiek daarvoor ontwikkelde handgrepen. Na deze ontspanning is de blokkade opgeheven en kan het weefsel weer goed functioneren.

Voor meer informatie: www.totalbodyreflex.com